Σαν Σήμερα

3 Απριλίου 1989

3 Απριλίου 1989

Σαν σήμερα, στις 3 Απριλίου του 1989, κυκλοφορεί το πρώτο single για το τέταρτο στούντιο άλμπουμ της Αμερικανίδας τραγουδίστριας – τραγουδοποιού Madonna, με τον τίτλο Like a Prayer. Το Like a Prayer που είναι γραμμένο από την Μαντόνα και τον Patrick Leonard, κυκλοφόρησε από την Sire Records.

Πρόκειται για ένα ποπ-ροκ τραγούδι με γκόσπελ στοιχεία το οποίο επευφημήθηκε από τους κριτικούς για τους στίχους του και για το μουσικό βίντεο που το συνόδευσε.  Το Βατικανό καταδίκασε το βίντεο, ενώ οικογένειες και θρησκευτικές ομάδες διαμαρτυρήθηκαν για την μετάδοση του και άρχισαν να μποϊκόταρουν τα προϊόντα της Pepsi, που το χρησιμοποίησε για την προώθηση τους. Για τον λόγο αυτό η Pepsi ακύρωσε το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με την Madonna, αλλά της επέτρεψε να κρατήσει την αμοιβή της.

Παρόλα αυτά το Like a Prayer, γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία, έγινε το έβδομο νούμερο ένα της στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ κατέκτησε τα charts σε Αυστραλία, Καναδά, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο και έχει πουλήσει πάνω από 5,500,000 αντίτυπα.

Rockha Radio

April 2nd, 2021

No Comments

Comments are closed.