Σαν Σήμερα

4 Νοεμβρίου 1963

4 Νοεμβρίου 1963

Σαν σήμερα, στις 4 Νοεμβρίου του 1963, οι Beatles εμφανίζονται στο Prince of Wales Theatre του Λονδίνου παρουσία της Βασιλικής Διοίκησης, της Queen Mother και της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας.

Την περίοδο εκείνη η “Beatlemania” ήταν ήδη ένα καθιερωμένο φαινόμενο στην Αγγλία, με το συγκρότημα να εμφανίζεται μπροστά σε τεράστια και φρενήρη ακροατήρια σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και πέρα από αυτή. Έτσι λοιπόν, παρόλο που οι Beatles εμφανίστηκαν έβδομοι από τις 19 συμμετέχοντες, αποτελούσαν την πιο πολυαναμενόμενη εμφάνιση της βραδιάς. Ξεκίνησαν το πρόγραμμα τους με το From Me To You, λίγο πριν ανοίξουν οι κουρτίνες και μετά το τελευταίο ακόρντο ο John Lennon και ο Paul McCartney μετέφεραν τα μικρόφωνα τους στην άκρη της σκηνής, για να προσεγγίσουν το κοινό. Το συγκρότημα υποκλίθηκε από κοινού στο τέλος του δεύτερου τραγουδιού (She Loves You) και συνέχισαν με το Till There Was You.

Όταν το χειροκρότημα άρχισε να “εξασθενεί”, οι Lennon και McCartney μετέφεραν και πάλι τα μικρόφωνα τους στην αρχική τους θέση και ο Lennon έκανε την δήλωση που έμελλε να γίνει πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της επόμενης ημέρας και να μείνει στην ιστορία.

“Για το τελευταίο μας “νούμερο” θα ήθελα να ζητήσω την βοήθειά σας. Οι άνθρωποι που κάθονται στα φθηνότερα καθίσματα να χτυπάτε παλαμάκια, ενώ όλοι οι υπόλοιποι, αν θέλετε, απλά κουνάτε τα κοσμήματα σας. Θα θέλαμε να τραγουδήσουμε ένα τραγούδι που ονομάζεται Twist And Shout”. – John Lennon

Ηλίας Πελέκης

November 4th, 2019

No Comments

Comments are closed.