Σαν Σήμερα

9 Απριλίου 1983

9 Απριλίου 1983

Σαν σήμερα, στις 9 Απριλίου του 1983, o David Bowie σκαρφαλώνει στο No.1 των UK singles chart με το τραγούδι ‘Let’s Dance’, μέσα από το ομώνυμο άλμπουμ του 1983.

Το ‘Let’s Dance’, είναι το τραγούδι που θα «συστήσει» τον Bowie σε ένα νέο και νεότερο κοινό, που αγνοούσε την προηγούμενη σταδιοδρομία από τη δεκαετία του ’70, αλλά και εκείνο που θα τον στείλει για τέταρτη φορά στο No.1 των UK singles chart. Μάλιστα το συγκεκριμένο τραγούδι είναι το πρώτο single του Bowie που θα ανέβει στο No.1 και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Το ‘Let’s Dance’, που γράφτηκε από τον Bowie, κυκλοφόρησε στις 14 Μαρτίου του 1983, με τον «μεγάλο» Stevie Ray Vaughan να αναλαμβάνει το κιθαριστικό solo και τον Nile Rodgers την παραγωγή.

Το βίντεο του τραγουδιού γυρίστηκε στην Αυστραλία, το Μάρτιο του 1983 από τον David Mallet, περιλαμβάνοντας πλάνα από ένα bar στην Carinda των New South Wales, το Warrumbungle National Park, κατοίκους της περιοχής αλλά και χορευτικές φιγούρες από το ζευγάρι που πρωταγωνιστεί, δύο μαθητές από το Aboriginal Islander Dance Theatre του Sydney. Χαρακτηριστικά είναι επίσης και τα κόκκινα παπούτσια τα οποία εμφανίζονται στο βίντεο, αλλά και στους στίχους «Put on your red shoes and dance the blues».

Rockha Radio

April 2nd, 2021

No Comments

Comments are closed.