Σαν Σήμερα

13 Ιουνίου 1983

13 Ιουνίου 1983

Σαν σήμερα, στις 13 Ιουνίου του 1983, ο Stevie Ray Vaughan & οι Double Trouble κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Texas Flood” μέσω της δισκογραφικής εταιρείας “Epic Records”. Το άλμπουμ πήρε το όνομά του από μία διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού του Larry Davis (1958) που εμπεριέχεται στον δίσκο.

Το “Texas Flood” ηχογραφήθηκε μέσα σε τρεις ημέρες στο Downtown Studio στο Los Angeles, της Καλιφόρνια, το προσωπικό στούντιο του Jackson Browne, με παραγωγό τον Richard Mullen. O Browne είχε παραχωρήσει δωρεάν το στούντιο του στους Stevie Ray Vaughan & Double Trouble έπειτα από ένα μεταμεσονύκτιο jam μαζί τους. Ενώ ο γνωστός παραγωγός John Hammond ήταν αυτός που έκλεισε την συμφωνία για την υπογραφή του συμβολαίου με την “Epic Records”.

Ο Stevie Ray Vaughan, έγραψε τα έξι από τα δέκα κομμάτια, “Love Struck Baby”, “Pride and Joy”, “Rude Mood”, “Dirty Pool”, “I’m Cryin” και “Lenny”. Από το άλμπουμ κυκλοφόρησαν δύο singles τα “Pride and Joy” και “Love Struck Baby”, με το “Pride and Joy” να φτάνει στο #20 του Mainstream Rock Tracks chart. Το τραγούδι “Texas Flood” βραβεύτηκε ως η καλύτερη Blues ερμηνεία (Best Traditional Blues Performance) και το “Rude Mood” ως η καλύτερη Rock ορχηστρική εκτέλεση (Best Rock Instrumental Performance). Το μουσικό βίντεο που φτιάχτηκε για το “Love Struck Baby” μπήκε στο πρόγραμμα του MTV.

Το “Texas Flood” κυκλοφόρησε λίγους μήνες μετά το άλμπουμ Let’s Dance του David Bowie, στο οποίο ο Vaughan συμμετείχε ως βασικός κιθαρίστας στα έξι από τα οκτώ κομμάτια που περιέχει. Η δημοσιότητα του Texas Flood, ανάγκασε τον Vaughan να μην συμμετέχει στο world tour του Bowie το 1983, ώστε να προωθήσει την προσωπική του δουλειά. Το  Texas Flood απέσπασε πολλές καλές κριτικές από blues και rock ακροατές, «μπήκε» στα rock ραδιόφωνα και έφτασε στο Νο. 38 των charts.

Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ είναι τα : “Texas Flood”, “Testify” (Isley Brothers), “Rude Mood” (Vaughan) και “Mary Had a Little Lamb” (Buddy Guy). Την ίδια χρονιά, ο Stevie Ray Vaughan βραβεύτηκε από το περιοδικό Guitar Player με τα βραβεία “Best New Talent”, “Best Electric Blues Guitar Player” και “Best Guitar Album”. Είναι ο πρώτος κιθαρίστας που κερδίζει και τα τρία βραβεία μετά τον Jeff Beck το 1976.

Rockha Radio

June 9th, 2021

No Comments

Comments are closed.