Σαν Σήμερα

13 Νοεμβρίου 1968

13 Νοεμβρίου 1968

Σαν σήμερα, 13 Νοεμβρίου του 1968, κυκλοφορεί στην Αμερική η ταινία κινουμένων σχεδίων των The Beatles, με τίτλο “Yellow Submarine”.

Πρόκειται για μία ταινία κινουμένων σχεδίων εμπνευσμένη από την μουσική των The Beatles, η οποία σκηνοθετήθηκε από τον George Dunning, ενώ την παραγωγή ανέλαβε το United Artists and King Features Syndicate. Τα τέσσερα «σκαθάρια» δεν είχαν δανείσει τις φωνές τους στους ήρωες της ταινίας, αλλά εμφανίζονται στην τελευταία σκηνή όπου αντικαθιστούν τους εικονικούς χαρακτήρες τους.

Η ταινία είχε κάνει πρεμιέρα στη Μεγάλη Βρετανία νωρίτερα, στις 17 Ιουλίου του 1968, ενώ το soundtrack της κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1969, με την μία μόνο πλευρά να περιέχει τραγούδια των The Beatles και την δεύτερη να περιέχει το συμφωνικό θέμα της ταινίας, σε σύνθεση του παραγωγού τους, George Martin.

Στο φιλμ, το συγκρότημα επιβιβάζεται στο Κίτρινο Υποβρύχιο, διασχίζει διάφορες μυθικές θάλασσες (του Χρόνου, των Τεράτων, των Τρυπών κ.ά.) και σώζει με τη μουσική του την Πέπερλαντ από τους κακούς Μπλου Μίνις…

Στην ταινία ακούγονται τα τραγούδια “Yellow Submarine”, “Eleanor Rigby”, “A Day In The Life”, “Lucy in the Sky with Diamonds”, “With a Little Help from My Friends” κ.α.

Τον Ιανουάριο του 1969, στην 34η τελετή απονομής των New York Film Critics Circle Awards, η ταινία “Yellow Submarine” βραβεύτηκε με το “Special Award”.

Rockha Radio

November 9th, 2020

No Comments

Comments are closed.