Σαν Σήμερα

14 Ιουνίου 1995

14 Ιουνίου 1995

Σαν σήμερα, στις 14 Ιουνίου του 1995, ο Ιρλανδός rock κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Rory Gallagher (William Rory Gallagher 1948-1995) φεύγει από κοντά μας σε ηλικία 47 ετών στο Λονδίνο, ύστερα από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν κατά την μεταμόσχευση που του έγινε στο συκώτι.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Gallagher, είχε αναπτύξει μια φοβία στο να ταξιδεύει με αεροπλάνο και για να το ξεπεράσει αυτό, έλαβε μια συνταγή για ένα ισχυρό ηρεμιστικό. Το φάρμακο αυτό, σε συνδυασμό με την υπερβολική κατανάλωση  οινοπνεύματος, είχε ως αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρή ηπατική βλάβη. Παρόλα αυτά, ο Gallagher συνέχισε να περιοδεύει. Κατά την διάρκεια της τελευταίας  του εμφάνισης στις 10 Ιανουαρίου του 1995 στην Ολλανδία, ήταν εμφανώς άρρωστος και η περιοδεία έπρεπε να ακυρωθεί. Εισάγεται στο King’s College Hospital στο Λονδίνο τον Μάρτιο του 1995 και μόνο τότε διαπιστώθηκε η έκταση της κακής του υγείας: το συκώτι του είχε καταστραφεί και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι παρά τη νεαρή ηλικία του, η μεταμόσχευση ήπατος ήταν η μόνη λύση. Μετά από 13 εβδομάδες στην εντατική και ενώ περίμενε να μεταφερθεί σε θάλαμο ανάρρωσης, η υγεία του επιδεινώθηκε ξαφνικά, όταν υπέστη μόλυνση από σταφυλόκοκκο. Πέθανε  στις 14 Ιουνίου του 1995, σε ηλικία 47 ετών, ενώ ήταν άγαμος και δεν είχε παιδιά.

Ο Rory Gallagher θάφτηκε στο νεκροταφείο του St Oliver, στην οδό Clash Road, ακριβώς έξω από το Ballincollig κοντά στο Cork City της Ιρλανδίας. Ένα αντίγραφο του βραβείου που έλαβε το 1972, ως ο Καλύτερος Κιθαρίστας της Χρονιάς Παγκοσμίως κοσμεί την τελευταία του κατοικία.

Περισσότερα για την ζωή και την καριέρα του εδώ :
http://rockharadio.com/san-simera-02032018/

Rockha Radio

June 9th, 2021

No Comments

Comments are closed.