Σαν Σήμερα

15 Νοεμβρίου 1987

15 Νοεμβρίου 1987

Σαν σήμερα, στις 15 Νοεμβρίου του 1987, οι Dire Straits γίνονται οι πρώτοι που πωλούν πάνω τρία εκατομμύρια αντίτυπα ενός άλμπουμ στην Μεγάλη Βρετανία.

Το άλμπουμ, Brothers in Arms, που κυκλοφόρησε από την Vertigo Records διεθνώς και από την Warner Bros στις ΗΠΑ, ανέβηκε στο Νο.1 παγκοσμίως, παρέμεινε στο Νο.1 των UK Albums Charts για δέκα εβδομάδες, εννέα εβδομάδες στο Νο.1 του   Billboard 200 και τριάντα τέσσερις εβδομάδες στο Νο.1. του Australian Albums Chart.

Το Brothers in Arms, που ηχογραφήθηκε στα AIR Studios του νησιού Montserrat, από τον Νοέμβριο του 1984 μέχρι τον Μάρτιο του 1985, με τον Mark Knopfler και τον Neil Dorfsman να υπογράφουν την παραγωγή, περιέχει πέντε από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος που βρέθηκαν στα top 40 singles, τα ‘Money for Nothing,’ ‘So Far Away,’ ‘Walk of Life,’ ‘Brothers in Arms’ και ‘Your Latest Trick’. Έγινε δέκα φορές πλατινένιο στην Μεγάλη Βρετανία και είναι το όγδοο πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις άλμπουμ στον κόσμο, με πωλήσεις πάνω 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Το Brothers in Arms, βραβεύτηκε δύο φορές στα Grammy Awards του 1986, αλλά και ως  Best British Album στα Brit Awards του 1987, ενώ το Q magazine το κατατάσσει στο Νο.51 της λίστας με τα 100 Greatest British Albums Ever.

 

Rockha Radio

November 9th, 2020

No Comments

Comments are closed.