Σαν Σήμερα

19 Ιανουαρίου 1971

19 Ιανουαρίου 1971

Σαν σήμερα, στις 19 Ιανουαρίου του 1971, στην αίθουσα όπου πραγματοποιείται η δίκη του δολοφόνου Charles Manson για την δολοφονία της ηθοποιού Sharon Tate, ακούγεται το “Helter Skelter” και άλλα τραγούδια από το The White Album των The Beatles, με σκοπό να αποδειχθεί για το αν εμπεριέχουν κρυφά μηνύματα που τον οδήγησαν στο αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, όπως ο ίδιος υποστήριζε.

Το βράδυ της 9ης Αυγούστου του 1969, οι Tex Watson, Susan Atkins, Linda Kasabian και Patricia Krenwinkel, μέλη της «οικογένειας» Manson Family, υπό την καθοδήγηση του παρανοϊκού ψευδοπροφήτη Charles Manson, είχαν εισβάλει στο σπίτι του σκηνοθέτη Roman Polanski, ο οποίος έλειπε στην Ευρώπη για δουλειές και είχαν δολοφονήσει την σύζυγό του Sharon Tate και άλλα τέσσερα άτομα που βρίσκονταν εκεί. Η Sharon Tate, που ήταν οκτώμισι μηνών έγκυος, βρέθηκε κυριολεκτικά σφαγμένη από 16 μαχαιριές. Μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, οι δολοφόνοι έγραψαν με το αίμα των θυμάτων τους σε τοίχους και την είσοδο του σπιτιού, συνθήματα όπως “Pig” και “Death to pigs”.

Ο Charles Manson, που υπήρξε ένας από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες των ΗΠΑ, ακόμη και μέσα από τη φυλακή, πέθανε σε ηλικία 83 ετών. Ήταν ένας ψυχοπαθής και παρανοϊκός ψευδοπροφήτης, με φοβερή όμως ικανότητα να κερδίζει την τυφλή υποταγή της «οικογένειας». Είναι υπεύθυνος για μία σειρά δολοφονιών, η αγριότητα των οποίων σόκαρε την Αμερική, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο εντυπωσιακές μελέτες στην ιστορία, αποκαλύφθηκε ότι Manson θεωρούσε ότι οι Beatles «ως άγγελοι του μιλούσαν» μέσω της μουσικής τους και τον «οδήγησαν» στις αποτρόπαιες αυτές πράξεις.

Ειδικότερα, αναφέρεται στα Helter Skelter, Piggies, Revolution 9 και άλλα τραγούδια από το White Album.

 

Ηλίας Πελέκης

January 13th, 2020

No Comments

Comments are closed.