Σαν Σήμερα

22 Ιουνίου 1963

22 Ιουνίου 1963

Σαν σήμερα, στις 22 Ιουνίου του 1963, ο 13χρονος τότε Stevie Wonder εισέρχεται για πρώτη φορά στα Αμερικάνικα charts με το ‘Fingertips Parts One and Two’ και το όνομα “Little” Stevie Wonder. Το “Fingertips” ήταν το πρώτο κομμάτι που ηχογραφήθηκε ζωντανά εκτός στούντιο και έφτασε στο Νο.1 του Billboard Pop Singles chart στις ΗΠΑ, μετά τον κωμικό μονόλογο “It’s in the Book” του Johnny Standley το 1952.

Το τραγούδι γράφτηκε από τους μέντορες του Wonder,  Clarence Paul και Henry Cosby. Το “Fingertips”, αρχικά ήταν ένα ορχηστρικό jazz κομμάτι που ηχογραφήθηκε στο πρώτο studio album του Wonder, The Jazz Soul of Little Stevie. Η live version του τραγουδιού ηχογραφήθηκε τον Ιούνιο του 1962 στο Regal Theater του Chicago και κυκλοφόρησε στις 21 Μαΐου του 1963.

Ο “Little” Stevie Wonder ήταν στα φωνητικά, στα bongos και στη φυσαρμόνικα, οι James Jamerson και Larry Moses στο μπάσο και ο Marvin Gaye στα τύμπανα. Ο Marvin Gaye, έπαιξε τύμπανα και στη studio αλλά και στη live εκτέλεση του κομματιού, ενώ το διάστημα εκείνο έπαιζε τύμπανα και για άλλους καλλιτέχνες της Motown, πριν κάνει τις επιτυχίες του και γίνει γνωστός.

Ηλίας Πελέκης

June 22nd, 2020

No Comments

Comments are closed.