Σαν Σήμερα

25 Απριλίου 1974

25 Απριλίου 1974

Σαν σήμερα, στις 25 Απριλίου του 1974, η Αμερικανίδα Pamela Courson βρίσκεται νεκρή σε ηλικία 27 ετών, από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Η Pam, γνωστή κυρίως από την σχέση της με τον διάσημο τραγουδιστή των The Doors Jim Morrison, βρέθηκε νεκρή στον καναπέ του σαλονιού της στο διαμέρισμα της στο Los Angeles, μετά από υπερβολική δόση ηρωίνης που είχε μοιραστεί με δύο άνδρες φίλους της.

Γεννημένη στις 22 Δεκεμβρίου του 1946 στο Weed της California, η Courson αποτελούσε την κύρια έμπνευση του Jim Morrison, παρόλο που η σχέση τους δεν ήταν ποτέ και τόσο ομαλή, καθώς ήταν γνωστή για τις εντάσεις της και τους ομηρικούς καυγάδες τους. Έχει φημολογηθεί ότι η Pam αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και για τον Neil Young και πως το τραγούδι “Cinnamon Girl”, όπως και το “The Needle and the Damage Done” γράφτηκαν για εκείνη, κάτι που αμφισβητήθηκε από τον Young αλλά και από την ίδια.

Γνώρισε τον Morrison στα δεκαεννέα της χρόνια, όταν σπούδαζε στο City College του Los Angeles, και διατηρούσε σχέση μαζί του μέχρι τον θάνατο του τραγουδιστή το 1971. Σύμφωνα με όσα λέει ο keyboardist Ray Manzarek στο βιβλίο του «Light My Fire: My Life with The Doors», η Courson γνώρισε τον Morrison σε μια εμφάνιση των The Doors στο nightclub The London Fog στο Sunset Strip το 1965.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Courson, στις 3 Ιουλίου 1971, ξύπνησε και βρήκε τον Morrison νεκρό στην μπανιέρα του διαμερίσματός τους στο Παρίσι. Η αναφορά του επίσημου ιατροδικαστή αναφέρει την αιτία θανάτου του ως καρδιακή ανεπάρκεια, αν και δεν έγινε αυτοψία. Σύμφωνα με την διαθήκη του Morrison, που δήλωνε ότι ήταν «άγαμος», η Courson ορίστηκε μοναδική κληρονόμος ολόκληρης της περιουσίας του. Για τα επόμενα δύο χρόνια ακολούθησαν αρκετές αγωγές εναντίον της για την κληρονομιά.

Μετά το θάνατό της και παρά το γεγονός ότι η ίδια και οι γονείς της είχαν σαν σκοπό να θαφτεί στο Παρίσι, δίπλα στον τάφο του Morrison, υπήρχαν πολλά αξεπέραστα γραφειοκρατικά προβλήματα με την μεταφορά της σε ξένη χώρα, με αποτέλεσμα το σώμα της να αποτεφρωθεί στο κρεματόριο του Fairhaven Memorial Park της Santa Ana στην California.

Rockha Radio

April 19th, 2021

No Comments

Comments are closed.