Σαν Σήμερα

25 Δεκεμβρίου 2006

25 Δεκεμβρίου 2006

Σαν σήμερα, στις 25 Δεκεμβρίου του 2006, φεύγει από κοντά μας σε ηλικία 73 ετών, ο Αμερικανός τραγουδιστής, μουσικός, αρχηγός ορχηστρών, σπουδαίος χορευτής,  γνωστός και ως ο “Νονός της Soul”, James Brown (James Joseph Brown).

Ο James Brown, που διαγνώστηκε με βαριάς μορφής πνευμονία, άφησε την τελευταία του πνοή στο Emory Crawford Long Memorial Hospital από ανακοπή καρδιάς.

Μάλιστα πριν από δύο μέρες, ο James Brown παρόλο που ένιωθε άρρωστος, είχε πάει  στον οδοντίατρο του στην Atlanta, ο οποίος κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και τον έστειλε αμέσως σε γιατρό. Δυστυχώς όμως τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους…

Αμέσως μετά τον θάνατο του, οι φήμες και τα δημοσιεύματα ότι ο Brown δολοφονήθηκε, έδιναν και έπαιρναν και το φαινόμενο έγινε ακόμα εντονότερο όταν ανοίχθηκε η διαθήκη. Ακόμα και η (πρώην) διαχειρίστρια των πνευματικών δικαιωμάτων του εκλιπόντος «νονού» υποστηρίζει ότι ο James Brown δολοφονήθηκε. Η κυρία Jacque Hollander πιστεύει ότι ο Brown δολοφονήθηκε και ότι η επίσημη ιατρική γνωμάτευση, ότι δηλαδή ο θάνατός του τα Χριστούγεννα του 2006 ήταν αποτέλεσμα καρδιακής προσβολής, είναι απόλυτα ψευδής. Μάλιστα, για να ενισχύσει τα λεγόμενά της, υποστηρίζει ότι ο εγγονός του Brown, Darren Lumar, που σκοτώθηκε τον Νοέμβριου του 2008, είχε αυτή την τύχη εξαιτίας των αποκαλύψεων που είχε κάνει λίγο καιρό πριν σε τοπικό κανάλι της πολιτείας της Georgia περί του θανάτου του δημοφιλούς καλλιτέχνη. H αλήθεια είναι πως δεν επρόκειτο για αποκαλύψεις, απλώς ο Darren Lumar εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν ήταν φυσικός ο θάνατος του καλλιτέχνη. Η κυρία Hollander συμπλήρωσε λέγοντας ότι δεν μπορεί να πει κουβέντα παραπάνω για τα αίτια της… δολοφονίας του James Brown, γιατί έχει δεχθεί επανειλημμένα απειλές για τη ζωή της.

Ανάλογη άποψη είχε και η «χήρα» του Brown, Tommy Ray, η οποία σε συνέντευξη που παραχώρησε με αφορμή την ταινία για τη ζωή του Get Up On, μίλησε για την οικογενειακή διαμάχη που υπήρξε με την περιουσία του τραγουδιστή, αλλά και για την οδήγηση στην «βεβήλωση» της σωρού του.

Η Tommy Ray, αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι ύστερα από τον θάνατο του τραγουδιστή τα Χριστούγεννα του 2006, η διαθήκη που είχε αφήσει ύψους 81.000.000 ευρώ, από την οποία άφησε το ήμισυ στην ίδια και στον γιο τους James Junior και τα υπόλοιπα χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, χάθηκε εντελώς ξαφνικά. Ωστόσο, η υπόλοιπη οικογένεια βρισκόταν στην διαθήκη που είχε υπογράψει την χρονιά του 2001, αρκετό καιρό πριν τον γάμου του με την Tommy Ray και την γέννηση του παιδιού τους, με μοναδικούς κληρονόμους τα 6 ενήλικα παιδιά του. Τέλος, αυτά αμφισβητούσαν ότι ο James Junior είναι παιδί του James Brown και αναγκάστηκαν να κάνουν τεστ DNA για να αποδείξουν την αλήθεια, όμως αυτό δεν ήταν εύκολο να γίνει, λόγω του υγρού της ταρίχευσης που είχε εμποτιστεί στην σωρό του. «Χρειάστηκε να κόψουν το πόδι του για να πάρουν μυελό των οστών. Έκλαψα πολύ όταν το έμαθα. Ο άντρας μου, ο καλύτερος χορευτής στον κόσμο, με κομμένα πόδια μετά τον θάνατο του», δήλωσε η άμοιρη χήρα!

Ποιος ξέρει… ?

Περισσότερα για την ζωή του εδώ : http://www.rockharadio.gr/san-simera-03052018/

Rockha Radio

December 16th, 2021

No Comments

Comments are closed.