Σαν Σήμερα

26 Νοεμβρίου 1976

26 Νοεμβρίου 1976

Σαν σήμερα, στις 26 Νοεμβρίου του 1976, οι Sex Pistols κυκλοφορούν το single Anarchy in the U.K.

Το Anarchy in the U.K., που κυκλοφόρησε ως single, με το I Wanna Be Me ως B-side, αποτελεί το πρώτο single των Βρετανών punk rockers. Η μουσική πιστώνεται σε όλα τα μέλη του συγκροτήματος, ενώ οι στίχοι του έχουν πολιτικό ύφος και επικεντρώνονται στην αναρχία.

Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο ντεμπούτο (αλλά και μοναδικό studio) άλμπουμ του συγκροτήματος, Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols, το 1977. Πρόκειται για το δημοφιλέστερο τραγούδι του συγκροτήματος, το οποίο διασκευάστηκε αρκετές φορές από πάρα πολλά συγκροτήματα, με την δημοφιλέστερη ίσως «εκδοχή» να είναι αυτή των Megadeth.

Το Anarchy in the U.K., είναι το μοναδικό single του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε από την EMI και έφτασε στο Νο. 38 των UK Singles Charts, λίγο πριν η EMI «σπάσει» το συμβόλαιο τους στις 6 Ιανουαρίου 1977, μετά από «απρεπή συμπεριφορά τους» σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή.

Το περιοδικό Rolling Stone, το κατέταξε στη 56η θέση στη λίστα του με τα 500 Σπουδαιότερα Τραγούδια όλων των εποχών, ενώ έχει συμπεριληφθεί και στην λίστα με τα «500 Songs that Shaped Rock and Roll» του Rock and Roll Hall of Fame.

Rockha Radio

November 15th, 2021

No Comments

Comments are closed.