Σαν Σήμερα

27 Απριλίου 1975

27 Απριλίου 1975

Σαν σήμερα, στις 27 Απριλίου του 1975, μετά την ολοκλήρωση μιας πενθήμερης εμφάνισης των Pink Floyd στο Los Angeles Sports Arena, συλλαμβάνονται 511 fans του συγκροτήματος για διάφορα αδικήματα και  κυρίως για την κατοχή μαριχουάνας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Rotary Club την τρίτη νύχτα της εκδήλωσης, ο επικεφαλής της αστυνομίας του L.A. Police Chief Ed Davis, είπε : “Απόψε στο Αθλητικό Στάδιο, έχουν ένα φεστιβάλ ναρκωτικών το οποίο ονομάζεται ροκ συναυλία ή κάτι τέτοιο.” Ο αυτοαποκαλούμενος ως «ο πιο μίζερος διοικητής της αστυνομίας στην ιστορία των ΗΠΑ», μισούσε την rock μουσική και ότι την συντρόφευε κι έτσι με το που οι fans των Pink Floyd έφτασαν στην Πόλη των Αγγέλων εκείνος άρχισε να «βράζει» !

Το περιοδικό Rolling Stone αναφέρει, ότι από το 1967 και μετά έχουν πραγματοποιηθεί χιλιάδες συναυλίες και δεν είχε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, να γίνονται δηλαδή συλλήψεις για κατοχή μαριχουάνας και κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους. Η Free Press δήλωσε για τον Davis, ότι «θέλει να αποθαρρύνει να γίνονται rock συναυλίες στο L.A.».

Τις προηγούμενες εβδομάδες, πριν την προγραμματισμένη εμφάνιση των Floyd, η αστυνομία έκανε την εμφάνιση της σε διάφορα shows και έστελνε το μήνυμα της, μιλώντας για την χρήση ναρκωτικών σε συναυλίες. Μάλιστα ένας fan ο οποίος συνελήφθη τον Μάρτιο σε μια συναυλία στο Robin Trower, δήλωσε στο περιοδικό Rolling Stone ότι άκουσε από έναν αστυνομικό ότι «αν νομίζεις ότι αυτό είναι κάτι, περίμενε να δεις τι θα γίνει στο Sports Arena» …

Την πρώτη νύχτα της συναυλίας, 75 αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα μπλέχτηκαν με τον κόσμο που παρακολουθούσε το αγαπημένο του συγκρότημα και συνέλαβαν 88 άτομα και άλλα 134 την επόμενη νύχτα. Ο Jim Rissmiller, ένας από τους διοργανωτές της συναυλίας, κριτίκαρε την αστυνομία υποστηρίζοντας ότι μπαίνει στο κοινό και συλλαμβάνει παιδιά με μια επιθετικότητα που δεν είχε ξανασυναντήσει.

Μέχρι τη στιγμή που οι Floyd έφυγαν από την πόλη, το σύνολο των συλλήψεων έφτασε σε επίπεδο μάχης, με  511 άτομα να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διάφορα αδικήματα. Οι περισσότερες από τις κατηγορίες (364) αφορούσαν «απλή κατοχή» μαριχουάνας, άλλες κατηγορίες περιλάμβαναν «ανηλίκους υπό επήρεια» και αυτή της «σεξουαλικής διαστροφής».

Συλλήψεις έγιναν και στην συναυλία του Elton John στο Dodger Stadium τον Οκτώβρη και στα χρόνια που ακολούθησαν οι fans του Los Angeles έγιναν πολύ προσεκτικοί …

Πηγή : http://ultimateclassicrock.com/pink-floyd-fans-arrested/

 

 

Rockha Radio

April 19th, 2021

No Comments

Comments are closed.