Σαν Σήμερα

29 Απριλίου 1976

29 Απριλίου 1976

Σαν σήμερα, στις 29 Απριλίου του 1976, ο Bruce Springsteen προσπαθεί να «εισβάλει» στο σπίτι του Elvis Presley στο Graceland στις 3 το πρωί, για να συναντήσει το είδωλό του, αλλά τον σταματούν οι άνδρες της ασφάλειας.

Το περιστατικό συνέβη μετά από μια συναυλία του Springsteen στο Μέμφις, για την προώθηση του τρίτου του άλμπουμ Born to Run. Μετά το τέλος της συναυλίας, ο Springsteen παρέα με τον φίλο του, συνεργάτη και κιθαρίστα της E Street Band, Steven Van Zandt, παίρνουν ένα ταξί και στις 3 το πρωί φτάνουν έξω από το σπίτι του Elvis Presley στο Graceland. Βλέπουν ότι υπάρχουν αναμμένα φώτα στο σπίτι και έτσι σκαρφαλώνουν, πηδούν τον μαντρότοιχο και κατευθύνονται προς την είσοδο του σπιτιού, ελπίζοντας ότι θα συναντήσουν το διάσημο είδωλό τους. Όμως γίνονται αντιληπτοί από τους άντρες της ασφάλειας και συλλαμβάνονται.

Ο Springsteen ρωτάει : “Is Elvis home?” με τους άντρες της ασφάλειας να του απαντούν : “No, Elvis isn’t home, he’s in Lake Tahoe” – το οποίο ήταν και η αλήθεια. Αλλά και να ήταν εκεί, θα άνοιγε σε δύο τύπους που πήδηξαν τον μαντρότοιχο στις 3 το πρωί για να μιλήσουν….? Οι άντρες της ασφάλειας δεν αναγνώρισαν τον Bruce, ο οποίος δεν ήταν και τόσο γνωστός τότε και εκείνος προσπαθούσε να τους εξηγήσει ποιος είναι κι ότι ήταν εξώφυλλο στο Newsweek και στο Time. Η ασφάλεια όμως απομάκρυνε τους δύο άντρες από το σπίτι.

Ο Springsteen, έχει πει επίσης επί σκηνής, ότι ήλπιζε να δώσει ένα νέο τραγούδι που είχε γράψει ειδικά για τον Presley, το “Fire”, (αν και κάποιες πηγές ισχυρίζονται ότι το κομμάτι γράφτηκε το 1977, όταν ο Springsteen είδε τον Presley σε συναυλία στη Φιλαδέλφεια εκείνου του έτους).

Μερικά χρόνια αργότερα, ο Springsteen εξιστορούσε το περιστατικό κατά την διάρκεια της εισαγωγής ενός τραγουδιού σε μια συναυλία, λέγοντας “δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει κάποιος που δεν θα ήθελε να είναι ο Elvis Presley”. Όπως επίσης έχει παραδεχτεί και πάλι on stage : «Συνήθιζα να σκέφτομαι για καιρό τι θα του έλεγα αν είχα καταφέρει να χτυπήσω την πόρτα και ήταν εκεί …»

Τελικά το «Αφεντικό» ποτέ δεν συνάντησε τον «Βασιλιά», ο οποίος πέθανε στις 16 Αυγούστου του 1977.

Ο Presley τελικά ήξερε τον Springsteen και την μουσική του. Κι όπως παραδέχεται και αφηγείται ένας παιδικός του φίλος ο George “GK” Klein, στο SiriusXM’s Elvis Radio, “Του αρέσει ο Springsteen, “μπήκε” στη σκηνή γρήγορα και δυνατά κι ο Elvis τον γουστάρει γιατί είναι rock ‘n’ roller”…

Rockha Radio

April 19th, 2021

No Comments

Comments are closed.