Σαν Σήμερα

29 Δεκεμβρίου 1999

29 Δεκεμβρίου 1999

Σαν σήμερα, στις 29 Δεκεμβρίου του 1999, τρία ferrets*, με τα ονόματα Beckham, Posh Spice και Baby Spice, χρησιμοποιήθηκαν για να περάσουν καλώδια ρεύματος για μια ροκ συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Greenwich του Λονδίνου.

Αυτά τρία χαριτωμένα πλάσματα λοιπόν, χρησιμοποιήθηκαν για να περάσουν καλώδια ρεύματος για μια ροκ συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Greenwich του Λονδίνου, καθώς οι εργαζόμενοι δεν είχαν τη δυνατότητα να σκάψουν το χλοοτάπητα στο Royal Park. Οι διοργανωτές διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να σπρώξουν τα καλώδια μέσα από τις μικροσκοπικές σήραγγες, χρησιμοποιώντας κλασσικές τακτικές και έτσι έπρεπε να βρουν μια άλλη λύση.

Έτσι λοιπόν, σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν τους Beckham, Posh Spice και Baby Spice για την δύσκολη δουλειά. Έδεσαν με νάιλον κλωστές τα τρία ferrets, καθώς και τις άκρες των καλωδίων και έβαλαν τους μικρούς μας φίλους να περπατήσουν μέσα στους αγωγούς κάτω από την σκηνή. Για να τους δελεάσουν και για να μην χάσουν τον δρόμο τους, έβαζαν στην τρύπα της εξόδου κομμάτια δύσοσμου κρέατος, αφήνοντας την μυρωδιά να τους καθοδηγήσει…
Το εγχείρημα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία κι έτσι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς οι Simply Red, Eurythmics και Bryan Ferry, εμφανίστηκαν στην συγκεκριμένη σκηνή χωρίς κανένα πρόβλημα.

* Τα ferrets (εν ελληνιστί οικόσιτες νυφίτσες) είναι μικρά θηλαστικά τα οποία υπάγονται στο γένος “mustela” της οικογένειας “mustelidae”(μουστελίδες).

Πρόκειται για εξημερωμένο είδος νυφίτσας που αριθμεί πάνω από 2500 χρόνια εξημέρωσης και παραμονής κοντά στον guarantee_babies άνθρωπο. Μορφολογικά μπορεί κανείς να παρατηρήσει έναν διμορφισμό ανάμεσα στα δύο φύλα καθώς τα αρσενικά ferrets είναι συνήθως αρκετά μεγαλύτερα από τα θηλυκά.Το μέγεθος τους μπορεί να φτάσει μέχρι και τα πενήντα εκατοστά και το βάρος τους μέχρι και τα δύο κιλά. Οι χρωματισμοί των ferrets ποικίλουν,με χρώματα όπως το λευκό,το μαύρο και το καφέ ενώ υπάρχουν και αλμπίνο(albino) άτομα του είδους. Είναι ζώα που περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας, 15+ ώρες , σε κατάσταση ύπνου και δραστηριοποιούνται κυρίως κατά το σούρουπο. Έχουν εξαιρετικά εύκαμπτη σπονδυλική στήλη, πράγμα που τα επιτρέπει να χώνονται στα πιο απίστευτα μέρη (από τη φύση τους τους αρέσει να σκάβουν). Είναι εξαιρετικά ενεργητικά ζώα τις ώρες που είναι ξύπνια και διαθέτουν μια έμφυτη περιέργεια για το κάθε τι που θα δουν.

Rockha Radio

December 16th, 2021

No Comments

Comments are closed.